t>
GRUP PROMOTOR OBJECTIUS NOTÍCIES MUNICIPIS MAPA DOCUMENTACIÓ AGENDA
AJUDA'NS ORGANITZA EL BUTIFARRČNDUM DESCŔRREGUES COMPRA MATERIAL PRESS BUTI TV
 
 


 
 

(25/04/2010) - La tapa de franc guanya amb un 98,4% dels vots.
 La consulta organitzada per Ciutadans (C’s) aconsegueix un 120% de participació.


L’Associació Cultural Gastronòmica Butifarrèndum ha participat avui a la consulta popular celebrada per Ciutadans (C’s) envers la pregunta: “És vostè partidari de que es serveixi tapa de franc amb la beguda?”, en la que el sí ha guanyat amb un aclaparador 98,4% dels vots registrats, que superaven amb escreix el 100% de participació.

La consulta ha comptat amb observadors internacionals de Corea del Nord, Pakistan, Perú i La Vall D’Aran, entre d’altres nacions.

Jofre Vilanova, Portaveu de l’Associació, ha valorat molt positivament l’acte, destacant que “el millor es que aquesta vegada ho han organitzat uns altres i nosaltres ens hem pogut dedicar a endrapar”. L’Associació Cultural Gastronòmica Butifarrèndum ha col•laborat amb la consulta regalant un pernil ibèric, que s’ha servit com a tapa de franc al finalitzar l’acte.

“Al juny montarem una sardinada a la platja, que farà bon temps i vindran de gust les brases”, ha conclòs Arnau Bohigues, Portaveu Adjunt de l’Associació.

Més informació a la pàgina web http://www.butifarrendum.cat i a http://www.ciudadanos-cs.org 

 
 


 
 

(23/04/2010) - Butifarrèndum porta la reivindicació de la tapa de franc a la Fira d’Abril.
 “Cap rebujito sense pescaíto” és el lema que l’associació du en aquesta ocasió, especialment ideat per a la Fira d’Abril.


L’Associació Cultural Gastronòmica Butifarrèndum ha respost la invitació d’aquesta gent tant simpàtica de Ciutadans d’anar a la caseta que cada any posa a la Fira d’Abril de Barcelona. “Com deia ma mare, és de ben parits ser agraïts, pel que els hi portem un pernil per a que posin tapa de franc a la caseta”, ha declarat Arnau Bohigues, un dels portaveus de l’Associació.

Segons Jofre Vilanova, l’altre portaveu de l’Associació, “com que avui es Sant Jordi, Dia de Catalunya, l’Associació ho celebra assistint a la inauguració d’un dels majors aplecs gastronòmics de Catalunya: la Fira d’Abril. I ho fem especialment agraïts, car és una resposta a la nostra crida de que la propera trobada gastronòmica l’organitzés un altre”.

Ciutadans va convidar l’Associació a participar a la consulta que celebraran el proper diumenge, 25 d’abril, envers la pregunta: “És vostè partidari de que es serveixi tapa de franc amb la beguda?”. L’Associació Cultural Gastronòmica Butifarrèndum aclareix que el pernil que ha regalat per a la caseta de Ciutadans s’ha d’oferir de franc tant sols si guanya el sí. “Amb aquesta decisió no pretenem condicionar el resultat”, ha assegurat Jofre Vilanova.

En qualsevol cas, l’Associació continuarà amb la seva iniciativa de recollida de firmes per a portar una Iniciativa Legislativa Popular al Parlament de Catalunya, sota la campanya “cap quinto sense tapa”.


 

 
 


 
 

(28/02/2010) - El II Butifarrèndum popular extranacional ha superat la participació del primer
 Jofre Vilanova: “Potser perquè com que ara ningú te ja ni per menjar, en comptes d’anar a fer tonteries els diumenges, volen menjar.”.


Jofre Vilanova, el portaveu de l’Associació Cultural Gastronòmica Butifarrèndum, organitzadora del
II Butifarrèndum popular extranacional, ha afirmat que “la celebració ha estat un èxit rotund”, i que ha vingut “més gent que la que hi havia censada”, tal com va passar a l’edició anterior.

La botifarrada ha tingut lloc al berenador de Les Planes, a Sant Cugat del Vallès, i ha aplegat prop de tres centenars de persones que han afegit la reivindicació de “cap “quinto” sense tapa” a la ja famosa “cap brasa sense botifarra”.

Entre els assistents s’hi ha vist al President i diputat de Ciutadans, Albert Rivera, el partit del qual s’havia adherit a la convocatòria, com a l’edició anterior.

Arnau Bohigues s’ha mostrat indignat perquè ha descobert les “llaunes de Tumaca Orlando” i ha exigit a les autoritat públiques “facin quelcom amb coses com aquesta” ja que, segon ell, “és una ofensa als consumidors i una falta de respecte a la cultura”. Com que a l’Associació no hi ha consens sobre aquest tema, en Jofre Vilanova li ha replicat dient que "amb això s’estalvien una feinada”.

Finalment, el portaveu, ha expressat que l’Associació Cultural Gastronòmica Butifarrèndum considera que “potser perquè com que ara ningú te ja ni per a menjar, en comptes d’anar a fer ximpleries els diumenges, volen menjar. Coses de la realitat! ”, en referència a l’escàs èxit de participació d’altres convocatòries que hi havia pel 28F.

La reunió s’ha dut a terme sense registrar cap incident, en un ambient de germanor encomiable.


 

 
 


 
 

(20/02/2010) -L’Associació Cultural Gastronòmica Butifarrèndum convoca el II Butifarrèndum el dia 28 de febrer per a exigir tapa de franc als bars
 Arnau Bohigues: "l'Associació promourà una ILP al Parlament per tal que s'obligui als bars a servir una tapa amb els "quintos".


L’Associació Cultural Gastronòmica Butifarrèndum, malgrat haver promès que el proper aplec es faria a la primavera per a esquivar el fred, ha decidit convocar a totes les persones de bona voluntat que els hi vingui de gust venir a tastar botifarres al berenador de Les Planes (Sant Cugat del Vallès) el proper dia 28 a l’hora de dinar.

El portaveu de l’associació, Jofre Vilanova, ha declarat que han pres aquesta decisió perquè “han arribat centenars de mails i trucades, i de tot, demanant-nos que fem un Butifarrèndum, el dia 28 de Febrer”. Així mateix, ha declarat que “a l’Associació no sabem per què tothom insistia en la mateixa data”.

D’altra banda, Arnau Bohigues ha manifestat que “està molt bé que posin tapa gratis”, fent referència al bar on han gravat el vídeo de la convocatòria al II Butifarrèndum. Ha afegit que “s’hauria d’imposar a tots els bars de Catalunya: tapa gratis amb els “quintos”, obligatori”. En aquesta línia ha expressat que “l’Associació Cultural Gastronòmica Butifarrèndum instarà a l’administració competent a incorporar a la legislació vigent l’obligació d’incloure una tapa de franc amb la consumició a tots els bars, tot contemplant un règim sancionador i la obertura d’unes Oficines de Delacions Gastronòmiques de forma que els ciutadans puguin denunciar anònimament als locals que ho incompleixin”. I ha conclòs que “en cas de no rebre una resposta satisfactòria, l’Associació promourà ILP per portar aquesta iniciativa al Parlament”.

Finalment, es vol recordar a qui vulgui participar a la segona edició del Butifarrèndum que haurà d’enregistrar-se a través del web www.butifarrendum.cat

Cap brasa sense botifarra! Cap “quinto” sense tapa!

 

 
 


 
 

(13/12/2009) -El I Butifarrèndum popular extranacional ha registrat un gran èxit de participació
 Arnau Bohigues: “Hem superat el 100% de participació, ja que ha vingut més gent de la que teníem censada”.


L’Associació Cultural Gastronòmica Butifarrèndum, organitzadora del I Butifarrèndum popular extranacional que s’ha celebrat avui a Molins de Rei, ha afirmat que “la celebració ha estat un èxit rotund”, ja que han superat amb escreix la xifra d’assistents que esperaven. “Hi havia una gentada de gent”, ha afirmat el portaveu de l’Associació, Jofre Vilanova.

La botifarrada ha tingut lloc a l’àrea de lleure de Santa Creu d’Olorda, a Molins de Rei, i malgrat el mal temps, ha congregat a alguns centenars de persones. Segons Arnau Bohigues, han superat “el 100% de participació, ja que hi ha vingut més gent de la que teníem censada”. En total s’han repartit unes tres-centes botifarres, acompanyades de patates al caliu, pa amb tomàquet, allioli i romesco.

Entre els centenars d’assistents s’hi ha vist al President i diputat de Ciutadans, Albert Rivera, el partit del qual s’havia adherit a la convocatòria, així com representants d’altres entitats adherides, com Eduardo López-Dóriga i Marita Rodríguez, de l’Associació per la Tolerancia. També han manifestat la seva adhesió, encara que no han pogut acostar-se, personatges de renom com Albert Boadella o el Pare Jony.

La reunió s’ha dut a terme sense registrar cap incident remarcable, si bé els Mossos d’Esquadra han hagut d’intervenir quan, segons han dit, un grup d’independentistes ha “incitat a la violència”. Alguns d’ells podrien ser denunciats, sempre segons la versió dels Mossos d’Esquadra, per un “acte de desobediència”. Tot i així, altres independentistes s’han acostat a l’acte i han parlat cordialment amb membres de l’organització, que els han ofert vi, tot i que ha estat rebutjat.

Preguntats sobre la retirada d’un dels vídeos de Butifarrèndum del canal youtube per copyright, Jofre Vilanova li ha tret importància, comentant que “son picabaralles de família”, i ha afegit que “a Gunstantí ens coneixem tots”. L’organització ha assegurat que aquesta només ha estat la primera celebració gastronòmica, i que “quan passi el fred, en farem moltes més”.

Més informació a http://butifarrendum.cat i al canal Youtube de Butifarrèndum.

 

 
 
El Pare Jony i Albert Boadella recolzen els Butifarrèndums

 
 

(10/12/2009) -El I Butifarrčndum es celebrarà guanyant suports i simpaties
 Entitats com l’Associació per la Tolerància, la Plataforma Cívica Ciutadania, i el partit Ciutadans, així com personalitats com Albert Boadella i el Pare Jony han mostrat la seva simpatia o suport al Butifarrèndum.


L’Associació Cultural Gastronòmica Butifarrèndum, tal com va enunciar la setmana passada, cel·lebrarà el I Butifarrèndum Popular el proper diumenge 13 de Desembre a les 13h, al berenador de la Santa Creu d’Olorda, situat a la carretera de Molins de Rei a Vallvidrera.

De moment més de 100 persones han confirmat la seva assistència a l’aplec festiu, i algunes entitats ens han fet arribar el seu suport, de les quals, l’Associació per la Tolerància, la Plataforma Cívica Ciutadania, i el partit polític Ciutadans, ho han manifestat públicament.

D’altra banda, personalitats del món cultural i social català han mostrat la seva simpatia o suport a la iniciativa. Destaquem dos casos, el primer el d’Albert Boadella -actor, dramaturg i director dels Joglars, representant de la cultura lliure de Catalunya i referent per als membres de Butifarrèndum- que preguntat sobre si donaria el seu suport a la iniciativa ha dit:

"Si bé aplaudeixo la iniciativa he de dir-li que no participo en res que faci referència a la regió. Ni les meves obres es tornaran a veure a Catalunya. En aquest sentit, lamento dir-li que no participaré en aquest esplèndid projecte. Fa bastant temps que m'he tret de damunt tot el que tingui que veure amb un lloc pel què no sento absolutament res. Aquesta decisió ha significat per a mi una alliberació i si hagués sabut els beneficis que m'ha aportat ho hagués fet molt abans."
Albert Boadella

Així mateix, el Pare Jony, sacerdot, rocker, i lluitador en favor de la pau i la solidaritat, i en contra les fronteres, que no generen més que desigualtats socials, ha expressat el seu suport de la següent manera:

“M'alegro de saber que existeix Butifarrèndum i us dono suport. En el nostre món fan falta ponts que ens apropin i no barreres, fan falta mentalitats més obertes i no tan tancades. Tot el que plantejo en el projecte musical-compromès està per damunt de llengües, ideologies, cultures o religions.”
Pare Jony

Finalment, Jofre Vilanova, portaveu de l’Associació, ha manifestat que “estem convençuts de que a mesura que es conegui, cada cop hi haurà més entitats i persones que donaran suport a Butifarrèndum, cosa que animem a fer”, ja què segons al seu parer “la gent està farta de que s’exalti la pàtria per sobre de la gent, la bandera per sobre de la solidaritat, i la diferència per sobre de la igualtat”, ha conclòs.

A més a més, Butifarrèndum vol agrair els suports rebuts al correu electrònic, i agraeix molt particularment a les entitats i personalitats que ens han fet mostra pública de la seva simpatia o suport. Arnau Bohigues ha afegit, a més, que “també agraïm que els patriotes que ens escriuen ja no ens insultin tant i mantinguin una discrepància cordial”.

 

 
 


 
 

(4/12/2009) -L’Associació Butifarrèndum convoca una botifarrada popular el 13 de desembre a Molins de Rei
 Ja han iniciat contactes amb “diversos representants de la cultura catalana de debò, la independent, aquella que no viu de subvencions”.


L’Associació Cultural Gastronòmica Butifarrèndum, que la setmana passada va proposar una botifarrada popular per al proper 13 de desembre, coincidint amb les consultes independentistes a Catalunya, “per gaudir de la cultura i no utilitzar-la políticament per a generar enfrontaments innecessaris”, ha fet públic avui l’emplaçament de la celebració. Serà a l’àrea de lleure de Santa Creu d’Olorda, a Molins de Rei.

Els representants de l’Associació han destacat  que la celebració es durà a terme “en un lloc meravellós, amb unes vistes fantàstiques i una mossa que déu n’hi do”, i han recordat que per assistir a la botifarrada cal “apuntar-se a la pàgina web”.

Per altra banda s’han mostrat decebuts amb els insults que han rebut per e-mail, ja que “pretenen anar molt de catalans, però només ens diuen fill de puta i subnormal, quan en català tenim insults com sòmines, sapastre, xitxarel·lo, tros d’ase, bandarra, borinot o burot”. Així, han fet una crida a “tota aquesta gent que ens vol insultar a que s’ho treballin més i gaudeixin de l’insult”.

Jofre Vilanova, portaveu de l'Associació, ha anunciat també que “ja hem iniciat contactes amb diversos representants de la cultura catalana de debò, la independent, aquella que no viu de subvencions”, i ha avançat que la setmana que ve se'n coneixeran detalls.

A la pàgina web www.butifarrendum.cat s’hi pot trobar el mapa de l’emplaçament i el formulari d’inscripció.

 

 
 


 
 

(27/11/2009) - Una associació gastronòmica organitza el I Butifarrèndum popular  el dia de les consultes independentistes
 “La cultura es per gaudir-la i no per utilitzar-la políticament per a generar enfrontaments innecessaris”.


L'Associació Cultural Gastronòmica Butifarrèndum ha presentat avui la proposta d’organitzar una botifarrada popular el proper 13 de desembre “per gaudir de la cultura i no utilitzar-la políticament per a generar enfrontaments innecessaris”.

La proposta s'emmarca en una campanya que vol portar el “butifarrèndum” per tota Catalunya, com una manera “d'impulsar les activitats socials que es centren en allò veritablement important de la vida per sobre de neguits gratuïts i ridículs”.

El portaveu de l’associació, Jofre Vilanova, ha afirmat que “el primer que farem serà portar la proposta a tots els ajuntaments catalans per a que, mitjançant mocions de recolzament, promoguin l'organització de butifarrèndums a tota Catalunya”. Ha afegit que la proposta és oberta a la societat civil “i estem oberts a que s'hi incorporin entitats de tot tipus”.

En quant a la coincidència de data amb les consultes independentistes, Arnau Bohigues ha recalcat que “els que s'omplen la boca amb que s'estimen la cultura catalana haurien de tenir en compte que la cultura és per a gaudir-la i no per donar lliçons de què s'ha de ser o què no s'ha de ser”.

L'Associació ha obert la pàgina www.butifarrendum.cat per a donar a conèixer la seva proposta i animar a la societat catalana a adherir-s'hi activament.

 

 
 
Associació Cultural Gastronňmica Butifarrčndum

 
  (18/11/2009) - Neix Butifarrèndum

Butifarrèndum és una nova iniciativa que presenta l’Associació Cultural Gastronòmica Butifarrèndum, amb la que es posa de manifest una altra manera de gaudir de la cultura catalana.

Mentre altres dediquen esforços a organitzar actes il·legals que no fan si no magnificar els conflictes identitaris i de convivència entre les diferents cultures que coexistents a Catalunya, els integrants de l’Associació Butiferrèndum i de totes aquelles que la recolzen, veuen en la gastronomia típica catalana una via extraordinària de celebració de la solidaritat, la justícia, la igualtat entre ciutadans i el gaudir d’una bona teca.

Perquè la cuina és el vuitè art i la cultura catalana gaudeix d’una historia mil·lenària, l’Associació sense ànim de lucre, vol combinar ambdós termes amb l’objectiu de regalar el paladar i difondre així que la cultura està per adelitar els sentits, i si cap d’ells surt beneficiat, per a què la volem la cultura?

Així doncs el 13 de Desembre, l’Associació convida a tots aquells farts de la brasa que donen les polítiques identitàries a assistir al primer Butifarrèndum oficial per encomiar l’orgull d’ésser ciutadans del Món.

Cap brasa sense botifarra! 

 
 
 
      Si voleu fer qualsevol comentari sobre els butifarrèndums populars podeu enviar un email a: info@butifarrendum.cat